Ventus Publishing ApS

Kategorier

Folkestyret i Arbejde - en bog om magten, demokratiet, de folkevalgte og lovgivningen

Forfatter
Kaare R. Skou
SBN
87-89501-78-0
Edition
1. udgave
Publiceringsform
Trykt - Hardback
Antal sider
-
Pris
198,00 DKK

Folkestyret i arbejde fortæller om, hvad det er, der foregår på Christiansborg og på rådhusene, og om politik som kampen om magten til at forme befolkningens hverdag. De skrevne og uskrevne spilleregler i folkestyret er blevet til gennem snart 150 år, og selv om baggrunden for mange af dem er glemt, følges de stadig. Bogen fortæller med masser af eksempler og anekdoter fra Folketingets brogede hverdag, hvordan spillereglerne er blevet til, og hvorfor de tit føles fremmede og omstændelige. Folkestyre er også et stykke kulturhistorie.

Målgruppen er uhyre bred. Man behøver ikke at være specielt interesseret i politik eller at vide så meget om politik og politikere i forvejen, for at denne bog fænger. Det er svært at holde op med at læse igen, når man først får begyndt på denne bog.

Kaare R. Skou viser på en spændende og morsom måde, hvilke muligheder der ligger i folkestyret, og læseren får et godt overblik over de forskellige aspekter af det politiske liv. Selv tørt stof gøres levende, fordi det illustreres med masser af eksempler og krydres med sjove anekdoter. Når man har læst bogen, finder man politik særdeles interessant og vedkommende. Undervejs siger man ofte til sig selv: 'Nå, det er sådan, det hænger sammen.'

Bogen er et redskab for alle, der deltager i samfundsdebatten eller ønsker at engagere sig aktivt i politik. Den giver således også de helt unge, der står over for at skulle finde sig et politisk ståsted, en glimrende indføring i, hvordan folkestyret og demokratiet fungerer.

En lang række facts om personer og valg gør endvidere Folkestyret i arbejde til et nyttigt opslagsværk. Valgsystemet gennemgås trin for trin, så man selv kan regne med - og bl. a. forstå, hvordan det gik til, at Jacob Haugaard blev valgt til Folketinget. De politiske ideologier og partiernes historie gennemgås kort og kontant, og forskellige politikertyper beskrives. Det samme gælder de forskellige roller, som dronningen, ministrene og politikerne har på forskellige tidspunkter.

Log ind